Dermoporaţia multiplică exponenţial eficienţa unei simple aplicări locale de substanţa activă unde, doar 5% din produs ajunge în profunzimea pielii.
Prin dermoporaţie, principiile active penetrează în proporţie de 95 %, cu un rezultat extraordinar. Mesoterapia virtuală evită neajunsurile injecţiilor şi nu lasă semne pe piele. Mezoterapia virtuală este o metodă noninvazivă, nedureroasă, dar la fel de eficientă ca mezoterapia sau electrolipoliza care utilizeză acul.
Rezultatele sunt imediate şi vizibile: dispariţia inestetismelor celulitice, o piele hidratată şi întinsă, riduri mai puţin profunde, un tonus îmbunătaţit.
Dacă astăzi dermoporaţia constituie o noutate în domeniul estetic în realitate, ea se bazează pe un istoric clinic cu solide baze ştiinţifice.
De fapt, dermoporaţia a luat naştere de la o procedură medicală pusă la punct în anii ’60, pentru combaterea celulelor tumorale ale melanomului de piele.
Succesul dermoporaţiei este strâns legat de combinarea a 2 metode:
1. Electroporaţia care, datorită impulsurilor electrice modulate, măreşte permeabilitatea membranei celulare prin formarea de canale de trecere (electropori);
2. Electroforeza care împinge substanţele active în straturile profunde ale dermei. Studiile clinice efectuate asupra persoanelor cu diferite patologii, cum ar fi: cuperoza, capilare sparte, riduri, iregularităţi cutanate provocate de acneea cicatricială, pete de pigmentare, vergeturi, cheratoze şi cicatrici, au demonstrat eficienţa metodei în reactivarea proceselor metabolice naturale.