Apasa pe pretul oricarui serviciu pentru a-l adauga in cos.

Our Blog

Dieta alcalina

Vrei sa afli mai multe despre dieta alcalina?

Corpul nostru lucreaza in mod constant sa-si mentina un PH optim. Cu toate acestea multi dintre noi experimenteaza o incarcatura acida crescuta datorita unei alimentatii prea bogate in mancaruri procesate si proteine. Consumul de legume sau alte mancaruri alcaline este mult prea scazut iar la acestea se adauga si un nivel mare de stres, cauzat in parte de un stil de viata neadecvat.

Corpul uman are propriile mijloace de eliminare a acizilor, dar atunci cand incarcatura acida este prea mare, el se lupta sa o elimine prin intermediul plamanilor, rinichilor, pielii si cel mai important prin intermediul sistemelor tampon din fluidele corpului.

Structura corpului nostru are un raport 80% alcalin si 20% acid. Acesta este motivul pentru care ar trebui sa consumam aproximativ 80% alimente alcaline si 20% alimente acide.

Cand incarcatura acida este prea mare, sistemele tampon din fluidele corpului nostru mentin pH-ul optim, dar acesta este in detrimentul tesuturilor din corpul nostru. Fluidele corpului au nevoie de minerale alcaline – calciu, magneziu, potasiu si sodiu – pentru a neutraliza acizii si a-I elimina. Aceste minerale alcaline pot fi furnizate prin alimentatie, iar atunci cand dieta noastra nu poate furniza cantitatile necesare, aceste minerale sunt luate din rezervele aflate in corp – din oase, muschi si organe.

Celulele din corpul nostru sunt umplute si inconjurate cu fluid corporal care trebuie sa fie mentinut cu un pH usor alcalin. Aceste celule constituie blocul constructor al tesuturilor, muschilor si organelor, prin urmare este vital ca acestea sa creasca intr-un mediu alcalin optim. Cand nu furnizam corpului nutrientii necesari pentru a mentine un echilibru acid-alcalin, corpul poate deveni supraincarcat. Celulele noastre pot deveni usor acide, determinand un nivel scazut de oxigen, acest lucru afectand abilitatea lor de a-si indepli eficient functiile ce le revin.

Mancarurile cauzatoare de aciditate sunt carnea, lactatele, cerealele si zaharurile, in timp ce mancarurile alcaline constau in legume, fructe, nuci si seminte.

Este foarte important de retinut, ca pe langa consumarea alimentelor alcaline este esentiala si marirea consumului de apa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Programeaza-te la o consultatie!
Mesajul a fost trimis cu succes!




9 + 1 =

0,00 lei0 items

Coș